Hundgodis

Levergodis
Koka 1 kg lever (nöt eller lamm) i en timme. Du kan lägga i vitlöksklyftor eller rosmarin i spadet när du kokar levern.
Häll av spadet och låt levern kallna Skär levern i små bitar och lägg på bakplåtspapperTorka i ugn ca 60-70 grader tills de är torra på ytan och mjuka inuti. Det tar cirka 1,5 – 3 timmar. Ugnsluckan ska under torkningen stå lite på glänt så fukten försvinner om du använder en traditionell ugn.
Dela upp godiset i små portioner och frys in det som du inte ska använda i närtid. Det som du ska använda i närtid lägger du i kylskåpet.
Hållbart ca 5 dagar i kylskåp.
Torkad kyckling
Koka kycklingfilé i ca 30 minuter eller tills den är färdig och köttsaften är klar. Låt kycklingen svalna snabbt. Skiva den tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen. Ca 60-70 grader med ungsluckan lite på glänt.
Bitarna är klara när de är helt torra. Låt bitarna gärna ligga över natten i ugnen så att de blir helt torra.Förvaras i tät burk och håller länge. Lägg gärna silicapåsar i burken för att hålla kycklingbitarna torra.
Torkad blodpudding
Tärna blodpudding och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen på ca 60-70 grader med ugnsluckan lite på glänt, tills de är helt torra.
Hundkex
7 dl korn- eller rågmjöl
2,5 dl majsmjöl
2,5 dl havregryn
3,5 dl varm buljong
0,5 dl kallpressad rapsolja
2 ägg
2,5 dl riven ost (du kan byta ut osten mot kyckling, nötkött/nötfärs)
1-2 rivna morötterBlanda havregryn och olja.
Häll över varm buljong och låt blandningen stå i 10 minuter.
Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta samman till en deg.
Kavla ut degen centermetertjock på ett mjölat bakbord. Skär ut kex och lägg dem på en bakplåt.
Grädda i 150 grader i cirka en timma.
Stäng av ugnen men låt kexen stå kvar för torkning, gärna över natten.