Om oss

Hundträning med fokus på teamet hund förare är mottot för vår verksamhet i Canine Treat. Vårt arbetssätt baseras på en mångårig yrkeserfarenhet från utbildning, ledarskap och organisationsutveckling där framgång bygger på samverkan mellan individer för att skapa ett starkt team. I träningen av dig och din hund använder vi etablerade metoder för att utveckla dig som teamledare och du får en större trygghet i det arbete du vill utföra med din hund.

I Canine Treat samlar vi våra resurser riktade till hundägare och deras bästa vänner. CanineTreat ingår i Linköping Enterprise Aid & Development AB där också Enterprise Innovation ingår samt vår kennelverksamhet Ahpex to Hands.

I vår strategi för CSR ingår krav på såväl miljömässigt ansvarstagande, etiska mål och socialt engagemang. Vi medverkar aktivt i arbete för mångfald och för hållbarhet.

Marie Ahlqvist

Sedan 1966 har hund- och hästintresset funnits hos Marie.

Den första egna hunden taxen Timmy, en underbar hund och en härlig ras. Taxen följdes av Labrador retriever och 1982 hämtades den första hunden Kamrats Lovisa hem. En fantastisk hund som ledde in mig på rasen och som Marie sedan har hållit fast vid.

Marie har sedan 20 år tillbaka arbetat med ledarskap i olika roller som chef och projektledare. Lärande har alltid legat Marie varmt om hjärtat och sedan 1998 har hon arbetat inom olika utbildningsinstanser och organisationer med pedagogik, att lära ut. Intresset för hur team bildas och hur vi själva kan påverka vårt ledarskap ledde till att Marie 2006 utbildade sig till coach.

Inom Labradorklubben har Marie haft flera uppdrag på regional nivå och inom huvudstyrelsen. På regional nivå har Marie tillsammans med Per hållit många viltspårkurser, samträningar och jaktlydnadskurser. Inom Labradorklubben har Marie tillsammans med utbildningskommittén utvecklat en instruktörsutbildning inom LRK. Inom Svenska Spaniel och retrieverklubben har Marie verkat som informationsansvarig i huvudstyrelsen . 
Sedan 2013 är Marie certifierad provledare och diplomerad instruktör inom SSRK. Under 2018 har Marie genomgått Eva Bodfälts fortsättningskurs för instruktörer. Marie har genomgått ett flertal utbildningar inom lydnad och jakt för både svenska och engelska instruktörer. 
Intresset för nosarbete har lett till att Marie utbildat sig inom specialsök med fokus på narkotika.

Marie har jägarexamen inkl högviltsprov och ingår sedan några år tillbaka i ett jaktlag.

Styrkan hos Marie som instruktör ligger i att hon kombinerar sitt kunnande inom coachning, ledarskap och pedagogik med sin förmåga att läsa hund, för att stötta hundföraren att komma vidare i sitt arbete med att utveckla teamet.

Marie och Kiwi

Per Persson

Per har ett genuint hundintresse sedan över 50 år tillbaka. Ett antal olika raser har varit kompisar i lydnadsring och spårskog men vännen från tonåren, schäfern Heff, är den som satt djupast spår. Regionens brukshundsklubbar var den naturliga hemvisten i många år och en gisten hundpulka påminner även om en period med snörika vintrar då man kunde susa fram med en draghund på Östgötaslätten.

På senare år har intresset väckts för Labradoren och dess mångsidighet. Främst tränar Per viltspår och apportering och Per har under många år varit en omtyckt instruktör i viltspårkurser vid Labradorklubben Östergötland. Per har nyligen utbildat sig i hundens nosarbete med specialsök och vattensök och han har nu en aktivt arbetande hund inom detta område. En jägarexamen kunde Per lägga till sina meriter våren 2014 och han ingår i ett jaktlag där han är mycket aktiv.

Genom sin yrkeskarriär har Per en gedigen erfarenhet från ledarskap och teamutveckling. Ett intresse för yrkesmässig utveckling av individen har alltid gått hand i hand med intresset för utveckling av teamet förare/hund. Att ständigt utvecklas i teamet är en drivkraft som även bidrar till att utveckla verksamheten i Canine Treat.

Vill du kontakta oss kan du maila på info(at)caninetreat.se eller ringa 0730-53 71 38